Hlavní obsah

Kvůli výbuchu paneláku v Prešově jdou tři lidé do vazby, část domu se zbourá

– Prešov • Aktualizováno
Novinky, ivi

Soud v pondělí uvalil vazbu na tři obviněné ze všeobecného ohrožení v souvislosti s pátečním výbuchem plynu v paneláku v Prešově. Jedná se o zaměstnance firmy, která prováděla výkopové práce u paneláku na Mukačevské 7, uvedl deník Sme. Při neštěstí zemřelo sedm lidí a jedna žena se stále pohřešuje.

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytila okamžik výbuchu v paneláku v PrešověVideo: Zdroj: Reštaurácia AL Dente, Mukačevská ulice, Prešov

 
Článek

Mluvčí města Prešov Vladimír Tomek uvedl, že v nejbližších dnech budou zbouráno vrchní čtyři až pět poschodí, dál se pak uvidí. Právě horní část paneláku je explozí a následným požárem nejvíce poškozená.

Když bude třeba, zbourejte to, souhlasí majitelé bytů ve vybuchlém prešovském věžáku

Evropa

Na místo neštěstí přijeli v pondělí zástupci české firmy Cannoneer, která se specializuje na strojní demolici výškových budov a disponuje pro tento účel speciální technikou. Poschodí budou stříhat postupně proto, že z 12. patra je stále nezvěstná jedna žena. Předpokládá se, že budou nalezeny její ostatky.

Foto: Policie SR

Byt v prešovském paneláku byl kompletně zničený

Město Prešov po zasedání krizového štábu oznámilo, že po pondělních testech a revizích se obyvatelé okolních bytových domů v Mukačevské ulici číslo 5, 11 a 13 mohou vrátit do svých domovů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zřícené schodiště po výbuchu v domě v PrešověVideo: Mestskí Hasiči Lipany, AP

Dárci poslali na pomoc na účet města 1,8 milionu eur (45,9 milionu korun).

K tragickému výbuchu na sídlišti v Prešově došlo v pátek v dopoledních hodinách, naštěstí v době, kdy byla většina jeho obyvatel v práci. Exploze výškovou budovu zcela zdemolovala. Neštěstí si patrně vinou nedbalosti vyžádalo sedm obětí, přičemž jedna osoba je stále nezvěstná a zřejmě také přišla o život.

V paneláku se při výbuchu zřítilo schodiště a někteří lidé se neměli jak dostat dolů. Žebříky, které měli k dispozici hasiči, byli pro jejich záchranu z nejvyšších pater příliš krátké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám