Hlavní obsah

Tragický požár s úmrtím tří dětí mohla způsobit nabíječka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bridlington

Nabíječka mobilního telefonu mohla stát za listopadovým požárem třípatrového domu v Anglii, který si vyžádal životy tří dětí. Uvedli to ve čtvrtek příbuzní pro páteční vydání listu Daily Mail. Podle nich i vyšetřovatelé tvrdí, že nejpravděpodobnější příčinou požáru je zařízení zapojené do zásuvky.

Foto: Profimedia.cz

Britská policie. Ilustrační foto

Článek

Požár, který propukl v domě v Bridlingtonu, si vyžádal životy tří sourozenců, devítiletého Williama Hudsona, jeho pětiletého bratra Anthonyho a tříleté sestry Maddie. Svobodná matka dětí přežila, ale leží stále v nemocnici ve vážném stavu, panují obavy, že má poškozený mozek neboť se nadýchala zplodin.

O tragickém osudu svých dětí neví. Žena sice už dýchá sama, ale nereaguje na podněty a nemůže ani hýbat končetinami nebo mluvit.

Její třicetiletý bratr Peter uvedl, že požár zřejmě zavinila nabíječka mobilního telefonu Sony Ericsson. „Vyšetřování se zaměřilo na zařízení zapojené do zásuvky,“ sdělil s odkazem hasiče na policii a dodal: "Vypadá to, že by to mohla být nabíječka mobilního telefonu."

Požárníci z Humberside jeho tvrzení odmítli komentovat s tím, že vyšetřování stále pokračuje. Potvrdili ale, že oheň propukl v obýváku, a vyloučili, že by požár byl záměrně zaviněn.

Jo Bullock z Královské společnosti pro prevenci neštěstí ale v souvislosti s případem vyzval lidi, aby nenechávali nabíječku zapojenou v zásuvce, pokud v ní není zapojen mobilní telefon.

Požár propukl v obývacím pokoji a rychle se rozšířil po celém přízemí. Matka dětí s Maddie zůstala uvězněná v prvním patře, zatímco William a Anthony spali ve druhém poschodí. Když matka uslyšela požární alarm, vzala dcerku a běžela s ní do pokoje chlapců.

Sousedé slyšeli křik a záhy dorazili hasiči, kteří našli ležet matku obklopenou dětmi na podlaze. Děti po převozu do nemocnice prohlásili za mrtvé.

Reklama

Výběr článků

Načítám