Hlavní obsah

Tragickou nehodu polského autobusu u Berlína způsobila policistka

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá řidička mercedesu, která v neděli na předměstí Berlína narazila do polského autobusu a způsobila nehodu, při které zahynulo 13 lidí, je povoláním policistka. Ironií osudu je, že 37letá Beatrice D. byla i s přáteli právě na cestě do Polska za nákupy, informoval v úterý polský server dziennik.pl s odvoláním na německé policejní zdroje.

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Nehoda autobusu na dálnici A10

Článek

Podle předběžných poznatků z vyšetřování řidička u sjezdu na dálnici A10 ztratila kontrolu nad svým mercedesem a nabourala do polského autobusu, který vzápětí v plné rychlosti narazil do mostního pilíře.

V autobusu zahynulo 13 pasažérů, 29 lidí bylo zraněno, z nich dva jsou stále v kritickém stavu. Úřadům se zatím podařilo identifikovat těla osmi obětí, u ostatních pěti se čeká na výsledky testů DNA.

Už měsíce byla "práce neschopna"

Německá řidička „nemá žádná fyzická zranění, ale její duševní stav zatím neumožňuje policejní výslech,“ uvedl dziennik.pl. Momentálně je hospitalizována na psychiatrickém oddělení Vivantes v berlínské čtvrti Neukölln. Beatrice D. působí jako policistka na ředitelství policie Steglitz – Zehlendor, ale několik měsíců už byla pro pracovní neschopnost mimo službu.

Německá policie začala proti ní vést vyšetřování pro podezření z neúmyslného zabití. Svědkové tragické nehody uvádějí, že mercedes jel po mokré vozovce příliš vysokou rychlostí.

Polský autobus s 47 cestujícími a dvěma řidiči se v neděli vracel ze Španělska.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám