Hlavní obsah

Tragédie ukončila německou TV soutěž

Právo, vpl
Düsseldorf
Aktualizováno

Vážná nehoda v přímém přenosu ukončila v sobotu večer vůbec poprvé za 29 let předčasně vysílání zábavné soutěže Wetten, dass...?, (Vsaďte se, že..?) na veřejnoprávní televizi ZDF. Aktér soutěže může skončit ochrnutý, uvedli v neděli večer lékaři.

Článek

Soutěžící Samuel Koch (23), student herectví, chtěl v jednom z nejsledovanějších pořadů na německých televizích s pružinami na nohou přeskočit postupně pět jedoucích aut o různé délce.

Ve veletržní hale v Düsseldorfu při zkouškách většinou uspěl, avšak dvakrát se nevyhnul pádu. „Jsem skeptický. Sázku nejspíš nevyhraji,“ svěřil se před přímým přenosem.

Foto: Hermann J. Knippertz, Reuters

Samuel Koch se pokouší přeskočit auto

„Je to velmi nebezpečná sázka. Musím se dívat stranou,“ přiznala v přímém přenosu moderátorka Michelle Hunzikerová (33).

Foto: /Hermann J. Knippertz, Reuters

Lidé se seběhli nad Kochem.

Samuel po saltu přes audi řízené otcem Christopherem Kochem dopadl na zem, kde zůstal bezvládně ležet. „Nedokážu to teď dál moderovat, jako kdyby se nic nestalo,“ ukončil přenos zdrcený moderátor Thomas Gottschalk, v němž by se krve nedořezal.

V první chvíli ovšem řekl jen: "Bolelo to?" Duchapřítomnější byla modelka Michelle Hunzikerová, která pořad moderovala s Gottschalkem, zavolala: "Rychle lékaře!"

Foto: Hermann J. Knippertz, Reuters

Moderátor soutěže Wetten Das Thomas Gottschalk vidí, že Samuel Koch neuspěl.

Zraněného Samuela lékaři ještě v noci na düsseldorfské univerzitní klinice operovali. Jeho stav se zlepšil, uváděla ještě v neděli v odpoledne agentura Reuters. Podle lékařů si komplikovaně poranil páteř, jeho stav je "vysloveně kritický" a po dvouhodinové operaci je udržován v umělém spánku, uvedla v neděli večer ČTK.

Podle šéfa düsseldorfské kliniky Wolfganga Raaba má komplikovaná zranění páteře a porušenou míchu. Raab kromě toho hovořil o známkách ochrnutí.

Foto: /Hermann J. Knippertz, Reuters

Kocha nakládají zdravotníci na nosítka.

Kanadský idol mladých Justin Bieber, který měl v soutěži zazpívat, pak na twitteru žádal své fanoušky, aby se modlili za Kocha. Nevystoupili ani obnovení Take That.

Foto: Hermann J. Knippertz, Reuters

Samuel Koch při pokusu přeskočit auto narazil hlavou do čelního skla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám