Hlavní obsah

Tornáda, zrušené lety, silnice změněné v potoky. Německo zasáhla bouře

Zrušené lety na jednom z největších německých letišť ve Frankfurtu nad Mohanem. Zaplavené sklepy, popadané kroupy, které vytvořily několikacentimetrovou souvislou bílou vrstvu. Tak to vypadá nyní v Německu, které zasáhla prudká bouře doprovázená lijáky, větrem a kroupami, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Bouře postihla také město Trevír

Článek

Letiště ve Frankfurtu nad Mohanem přerušilo zhruba na hodinu odbavování cestujících, nepřistávalo ani nestartovalo žádné letadlo. Z pátečních 1560 startů a přistání byla zrušena stovka letů. Další asi desítka letů byla zrušena na berlínském letišti. Jednalo se především o lety do Frankfurtu a Mnichova. letiště v Kolíně nad Rýnem a Bonnu hlásí výrazná zpoždění.

Ve spolkové zemi Hesensko zuřily bouře odpoledne asi dvě hodiny. V Giessenu nebo u přehrady Edersee spadlo během krátké doby až 80 litrů vody na metr čtvereční, informovala Německá meteorologická služba DWD.

Ve Wolfhagenu u Kasselu přívaly vody změnily silnici v potok. Bílá vrstva, která vypadá jako sníh, jsou spadlé kroupy.

V Naunheimu a Wetzlaru podle informací médií se objevila tornáda. Server Rheinpfalz uvedl, že se tornádo objevilo také ve Freinsheimu a Leinigerlandu.

Ve městě Schwerin, metropoli Meklenburska-Předního Pomořanska, průtrže mračen zaplavily sklepy.

Bouře by měly postupovat celým Německem, varování platí i pro další spolkové země.

Reklama

Výběr článků

Načítám