Hlavní obsah

Tisíce uprchlíků přešly z Řecka do Makedonie, policie se stáhla

• Aktualizováno

Několik tisíc uprchlíků se v sobotu dostalo z Řecka do Makedonie. Zatímco v uplynulých dnech policisté pouštěli do země postupně menší skupinky lidí, v sobotu se podařilo kordon překonat množství osob. Podle informací České televize navíc policejní těžkooděnci večer hranici opustili a do země se tak dostalo dalších několik tisíc uprchlíků.

Foto: Ognen Teofilovski, Reuters

Migranti překonávající zátarasy na hranicích mezi Řeckem a Makedonií.

Článek

Ti se vesměs vydali na nejbližší vlakové nádraží, z něhož se chtějí dostat k hranicím se Srbskem a odtud dále do zemí západní Evropy.

Odpoledne u hranice vypukl zmatek v okamžiku, kdy se policisté rozhodli umožnit překročení hranice skupince migrantů s malými dětmi. Dav se dal do pohybu a několik lidí skončilo na zemi, uvedla na webu stanice SkyNews.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Části uprchlíků se podařilo proniknout z Řecka do Makedonie.

Makedonská policie se neúspěšně pokoušela uprchlíky zadržet za pomoci omračujících granátů. V minulých dnech nasadila policie proti imigrantům i slzný plyn a vodní děla. Davu se částečně podařilo překonat i plot s ostnatými dráty. Následně se migranti po skupinkách rozptýlili do okolních polí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Uprchlíci na makedonsko-řecké hraniciVideo: Reuters

K hranici se v sobotu přesunuly další stovky uprchlíků, které přivezly autobusy z řecké Soluně. Tisíce lidí u hranic strávily poslední deštivou noc pod širým nebem či v provizorních přístřešcích v neutěšených hygienických podmínkách. [celá zpráva]

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Uprchlíci u hranic Řecka a Makedonie

Podle BBC přešlo přes Makedonii jen za poslední dva měsíce 44 000 migrantů. Řecké úřady tvrdí, že u hranice se momentálně nachází kolem 5000 osob.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Makedonští policisté při střetu s uprchlíky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám