Hlavní obsah

Těsné minisukně, vysoké podpatky a alkohol zvyšují riziko znásilnění, řekl britský poslanec

– Londýn

Tvrdé kritice čelí britský konzervativní poslanec Richard Graham, který řekl, že ženy v úzkých minisukních na vysokých podpatcích a zpité do němoty čelí většímu riziku znásilnění. Jeho výroky byly odsouzeny jako zpátečnické, napsal list Daily Mail.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Vysoké podpatky podle poslance ztěžují útěk před sexuálním predátorem

Článek

Graham řekl: „Co když jste mladá žena, která se pokouší vrátit domů brzo ráno přes park v úzké krátké sukni, na vysokých podpatcích a je tam sexuální predátor. Jestliže jste zpitá do němoty v těchto šatech, jak se budete schopna odtamtud dostat.“

Zaměstnankyně Krizového centra pro znásilněné v Anglii a Walesu Jo Woodová to odsoudila: „Tyto výroky nás vrací do doby před sto lety.“

„Nezáleží, jestli jste mimo sebe a nahá na lavičce. To muž vás znásilní. Měli bychom obvinovat útočníky,“ řekla s jistou nadsázkou. Mluvčí Krizového centra pro znásilněné v hrabství Gloucestershire, za které byl Graham zvolen do parlamentu, dodala, že zločinem je znásilnění a ne opilost.

Graham se brání, že on hovořil o tom, co zvyšuje rizika a to je „milión mil od toho, že bych řekl, že ona o to žádá.“

„Není to o působení vašich šatů na případného útočníka, ale o tom, zda vám šaty, které máte na sobě, neztíží možnost dostat se pryč.

Británie čelí nárůstu opilosti mladých lidí, kteří se mnohdy zpíjejí do němoty. Dívky pak bývají zneužity.

Reklama

Výběr článků

Načítám