Hlavní obsah

Terorista z Londýna byl kontaktní osobou islámského centra v Lutonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Terorista Khalid Masood, jehož březnový útok u londýnského parlamentu si vyžádal pět obětí, byl uveden jako kontaktní člověk na letácích pro web calltoislam.com, až do minulého týdne hlavní internetovou stránku islámského centra v Lutonu. Napsal to list The Sunday Times. Středisko v Lutonu je podle něj jedno z nejradikálnějších v zemi.

Foto: Metropolitan Police/Handout , Reuters

Terorista z Londýna Khalid Masood

Článek

Britský deník tvrdí, že na letácích, které má k dispozici, je samolepka s Masoodovým jménem a telefonním číslem, které podle jeho ověření skutečně patřilo útočníkovi z Londýna.

Středisko podle The Sunday Times uvedlo, že terorismus odsuzuje. Materiály, které publikovalo, ale byly podle deníku radikální. Vyzývaly například k ozbrojenému boji proti nepřátelům Alláha. Stránka už neexistuje.

Britská policie má za to, že Masood nejspíš jednal osamoceně. V prohlášení z konce března uvedla, že nenašla žádné důkazy svědčící o tom, že by měl vazby na radikály z Islámského státu nebo Al-Káidy. Muž, jenž měl pestrý trestní rejstřík, se nicméně podle vyšetřovatelů zajímal o džihád.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám