Hlavní obsah

Teror v Londýně má pátou oběť, zemřela Rumunka, která spadla do Temže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

V nemocnici v Londýně zemřela pátá oběť teroristického útoku v centru britské metropole z 22. března. Jednatřicetiletá Rumunka Andreea Cristeaová zemřela na následky zranění, která utrpěla poté, co při útoku na Westminsterském mostě přeletěla přes zábradlí a spadla do Temže. V pátek to oznámila policie.

Foto: Profimedia.cz

Andreea Cristeaová

Článek

Mladá rumunská architektka zemřela ve čtvrtek, potvrdila její rodina. „Bojovala o život přes dva týdny. Byla z našich životů krutě a brutálně vytržena,“ oznámili příbuzní a dodali, že zůstane navždy v jejich srdcích.

Cristeaová byla v Londýně na dovolené se svým snoubencem Andrejem Burnazem. V britské metropoli chtěli oslavit partnerovy narozeniny. Žena, o níž se zprvu informovalo jako o smrtelné oběti, utrpěla po pádu do řeky mnohočetné zlomeniny a krvácení do mozku a její stav byl po převozu do nemocnice kritický.

Její partner vyvázl se zlomeninou nohy a po ošetření byl z nemocnice propuštěn.

Foto: Stefan Rousseau, ČTK/AP

Zdravotníci odvážejí na nosítkách zraněného. Televize Sky News potvrdila, že na snímku je pachatel útoku.

Cristeaová je pátou obětí útoku Kahlida Masooda, který nejprve najel s autem do chodců na mostě, načež najel do plotu u britského parlamentu, pronikl bránou dovnitř a pobodal člena ochranky. Následně byl ostrahou zastřelen. Masood, který byl dříve stíhán jako násilník, se zajímal o džihád, ale jeho přímé spojení s radikály z Islámského státu, kteří se k jeho činu přihlásili, zatím potvrzeno nebylo. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Semeništěm britského teroru je Birmingham

Birmingham je semeništěm britských islamistů. Podle tisícistránkové studie Společnosti Henryho Jacksona pocházelo odtud 39 z 269 lidí, které soudy v Británii...

Výběr článků

Načítám