Hlavní obsah

Tělo vylovené z Dunaje nepatří zmizelému slovenskému hlavnímu ekonomovi

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

V Dunaji u slovenského města Šamorín našli ve čtvrtek tělo, které zatím nebylo identifikováno. Server tvnoviny.sk uvedl, že se může jednat o pohřešovaného hlavního ekonoma ministerstva financí SR Martina Filka (35), ale to odpoledne vyvrátila televize TA3.

Foto: TVNoviny.sk

Záchranáři vytahují tělo z Dunaje u Šamorína.

Článek

„Našlo se tělo. Ještě není jasné, o koho se jedná,“ uvedl mluvčí slovenského ministerstva vnitra Ivan Netík. Server topky.sk uvedl, že identifikace bude obtížná, protože tělo pravděpodobně zachytil lodní šroub.

Televize TA3 v odpoledních hodinách uvedla, že se nejedná o Filka. „Rodinní příslušníci u identifikace potvrdili, že se nejedná o tělo zmizelého ekonoma,“ uvedl pro TA3 mluvčí Jozef Olekszy ze slovenské policie.

Zmizelý Filko 

V pondělí se s Filkem a jeho kamarádem převrátila kánoe pod bratislavským Přístavním mostem. Přítel dokázal vyplavat na břeh, Filko však zmizel pod hladinou.

Do pátrání byli zapojeni hasiči, záchranáři a potápěči, kteří při akci použili sonar i termokamery.

Filko je známý ekonom, který stojí v čele Institutu finanční politiky při ministerstvu financí.

V minulosti působil jako poradce někdejšího ministra financí Jána Počiatka i premiérky Ivety Radičové. Nynější ministr financí Peter Kažimír označil na Twitteru Filka za svého nejbližšího kolegu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám