Hlavní obsah

Syn exprezidenta Janukovyče se zřejmě utopil v zamrzlém Bajkalu

Mladší syn svrženého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče se pravděpodobně utopil při nehodě na ruském jezeře Bajkal. Informovala o tom některá ukrajinská média a BBC informaci potvrdil opoziční poslanec ukrajinského parlamentu Nestor Šufrič.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Sesazený ukrajinský prezident Viktor Janukovyč na archivním snímku

Článek

Ukrajinský portál Levyj Bereg napsal, že třiatřicetiletý Viktor Janukovyč mladší se v pátek utopil v jezeře Bajkal, když se pod jeho autem prolomil led. Ruské ministerstvo pro mimořádné události na svém webu o incidentu informovalo, ale neuvedlo jména.

Podle ministerstva skupina šesti lidí i přes zákaz vyjela mikrobusem na led na Bajkale. Cestující si tam chtěli udělat několik fotografií. Pod mikrobusem se ale led prolomil. Pět lidí se podařilo zachránit, řidič zahynul.

Podle portálu Levyj Bereg šlo o Janukovyče mladšího. Mluvčí bajkalských záchranářů agentuře TASS řekl, že v oblasti nikdo s příjmením Janukovyč nezahynul, ani se nepohřešuje. Totožnost všech lidí v mikrobuse byla podle něj stanovena, ale úřady nemohou jejich jména zveřejnit.

„Naneštěstí je to pravda,“ potvrdil ale identitu utopeného BBC poslanec Šufrič, který v ukrajinském parlamentu zastupuje opoziční Stranu regionů.

Neštěstí se stalo v oblasti ostrova Olchon ležícího v západní části Bajkalu v místech, kde je asi dvacetimetrová hloubka.

Viktor Janukovyč starší byl loni v únoru sesazen z funkce ukrajinského prezidenta a pak utekl do Ruska. Odešli tam i jeho dva synové. Podle Levého Beregu byl Viktor Janukovyč mladší známý svojí vášní pro auta. V době, kdy byl jeho otec prezidentem, si pořídil velké množství exkluzivních vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám