Hlavní obsah

Student střílel na ruské vysoké škole, jeden mrtvý tři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blagověščensk

Jednoho spolužáka ve čtvrtek zabil a další tři zranil 19letý student vysoké školy v Blagověščensku na východě Ruska. Po útoku spáchal sebevraždu, uvedly agentury TASS a Interfax. Policie se domnívá, že za tragédií byly zřejmě spory se spolužáky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Student na ruské vysoké škole zastřelil spolužáka, další tři zranilVideo: Reuters

 
Článek

„Na místě jsme našli těla dvou mladých lidí včetně útočníka,” uvedla místní pobočka ruského ministerstva vnitra. Střelec zabil 19letého mladíka. Další tři studenti ve věku 17, 19 a 20 let utrpěli zranění, kvůli nimž museli být převezeni do nemocnice. Stav dvou z nich byl označen jako středně vážný, oba museli podstoupit operaci.

Foto: Investigative Committee Of Russia, Reuters

Policisté před vysokou školou v ruském Blagověščensku, kde se střílelo

Student čtvrtého semestru Amurské vysoké školy stavební a komunální ekonomiky začal střílet poté, co měl odejít z posluchárny, protože přišel pozdě. Když začal mladík střílet, vypukla panika, dodal zdroj z vyšetřování. „Lidé utíkali ze školy bez kabátů a bund.“

Na střelbu policii upozornil jeden ze studentů. Jako první byla na místě hlídka dopravní policie. Útočník na zasahující policisty střílel, poté se zabarikádoval v přednáškovém sále a nakonec obrátil zbraň proti sobě.

Policie dodala, že mladík držel zbraň legálně, měl ji registrovanou.

Studenti Amurské vysoké školy stavební a komunální ekonomiky střelce označili na nekonfliktního. „Byl to tichý spokojený kluk. Přišel do školy se zbraní a začal střílet,“ řekl jeden z nich podle agentury Interfax. K možné spekulaci o sporu s vrstevníky dodal: „Nikdo ho nešikanoval.“ Další student o něm řekl: „Byl dobrý, sportoval.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám