Hlavní obsah

Střelba v Londýně má jednu oběť, město čelí vlně vražd

Londýn
Aktualizováno

Neznámý střelec zabil v úterý večer na severozápadě Londýna zatím neidentifikovaného muže a druhého zranil, informovala ve středu televize Sky News. Policie případ vyšetřuje, nic nenasvědčuje tomu, že šlo o teroristický čin. V britské metropoli letos silně stoupl počet vražd.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Těžce zraněný muž mezi třiceti až čtyřiceti lety byl nalezen kolem deváté večer před stanicí metra Queensbury na předměstí Edgware. Skonal nedlouho poté na místě činu, uvedla BBC s tím, že jeho příbuzní už byli o vraždě informováni.

Detektivové ze Scotland Yardu, kteří na místo dorazili, nalezli ještě dalšího zraněného muže ve věku 20 až 30 let. Ten se podle televize Sky News sám dopravil do nemocnice a je ve stabilizovaném stavu.

Války gangů

Policie nyní zkoumá záznamy z bezpečnostních kamer v okolí, na místo dorazili i experti na balistiku a forenzní analytici. Jeden z prodejců slyšel večer střelbu.

Podle Sky News po tomto krveprolití vystoupil na 59 počet lidí, kteří od začátku roku přišli v Londýně násilně o život. Britská metropole se potýká s nárůstem vražd, předchozí oběti ale většinou umírali na pobodání. Policie vidí za alarmujícím trendem hlavně vyřizování účtů mezi gangy.

Reklama

Výběr článků

Načítám