Hlavní obsah

Spěchala vyzvednout děti ze školy, ale už je nikdy nespatří. Oběť teroristy byla učitelka španělštiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britské úřady ve čtvrtek ráno potvrdily totožnost jedné ze dvou civilních obětí teroristického útoku v centru Londýna. Je jí Aysha Fradeová. Terorista ji zabil, když spěchala vyzvednout své děti ze školy, napsal server Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Kolemjdoucí ošetřovali zraněné na ulici, turisté zůstali uvězněni na vyhlídkovém kole London EyeVideo: Reuters/AP

 
Článek

Třiačtyřicetiletá žena původem ze Španělska žila v Londýně se svým portugalským manželem a vyučovala španělštinu ve škole DLD College. Fradeová ve středu odpoledne spěchala přes Westminsterský most, aby ze školy vyzvedla své dvě dcery ve věku osm a jedenáct let.

Byla jednou ze tří desítek lidí, které srazil útočník ve zřejmě pronajatém vozidle značky Hyundai s vysokou kapotou a pohonem na všechna čtyři kola, umožňujícím velké zrychlení v krátkém čase.

Aysha Fradeová

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie provedla v souvislosti s útokem u britského parlamentu razii v BirminghamuVideo: Reuters

Fradeová nepřežila a spolu s ní zahynul zhruba padesátiletý muž, jehož totožnost zatím úřady neuvedly. Sedm dalších lidí z celkem 29 hospitalizovaných je v kritickém stavu.

Foto: Toby Melville, Reuters

Žena u zraněného na Westminsterském mostě

Daily Mail napsal, že příbuzní Fradeové, kteří žijí v Galicii nedaleko La Coruni, jsou už na cestě do Británie.

Statečný muž

Další obětí teroristického útoku se stal 48letý policista a člen ochranky parlamentu Keith Palmer, jehož útočník ubodal poté, co s vozem naboural u plotu kolem parlamentu pod ikonickou hodinou věží se zvonem Big Ben.

Palmer zrovna skončil službu a areál opouštěl neozbrojený.

Foto: Metropolitan Police, ČTK/AP

Policista Keith Palmer, kterého ubodal terorista v Londýně u parlamentu.

„Znal jsem Keitha 25 let. Sloužili jsme spolu v královském dělostřelectvu, než se z něj stal policista. Byl to báječný člověk a přítel. Zlomilo mi to srdce. Statečný muž,“ uvedl na Palmerovu adresu konzervativní poslanec James Cleverly.

Britové si ve čtvrtek v 9:33 místního času připomněli památku obětí minutou ticha.

Reklama

Související články

Kamera zachytila útok v Londýně

Středeční útok v Londýně, při kterém zahynuli čtyři lidé včetně útočníka, zachytila kamera snímající Westminsterský most. Na něm terorista, jehož identitu...

Výběr článků

Načítám