Hlavní obsah

Soud s obžalovanými z vraždy novináře Kuciaka poprvé vyloučil veřejnost

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Předsedkyně senátu Ružena Sabová poprvé od začátku soudního líčení s obžalovanými z vraždy novináře Jána Kuciaka vyloučila veřejnost. Na začátku osmého dne procesu museli u specializovaného soudu v Pezinku novináři a veřejnost opustit místnost v době, kdy vypovídají znalci z odboru psychologie a psychiatrie.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Policejní eskorta v soudní síni

Článek

Veřejnost byla v úterý vyloučena z té části procesu, kdy se bude provádět dokazování o zdravotním stavu obžalované Aleny Zsuzsové. Obžalovaná si nepřála, aby byla veřejnost informována o jejím zdravotním stavu, a soud této žádosti vyhověl.

Předsedkyně senátu argumentovala tím, že údaje by se hluboce dotýkaly cti a osobnosti dosud neodsouzené osoby. „Každý má právo na ochranu svých osobních údajů. Média informují plošně, detailně o jejím zdravotním stavu, a to navzdory tomu, že platí presumpce neviny,” řekla Sabová.

Vrah střílel po Kuciakovi ze 30 centimetrů, citovala soudkyně pitevní zprávu

Evropa

Denník N v této souvislosti upozornil, že zdravotní stav Zsuzsové se popisuje v samotné žalobě k danému případu. Ona sama vypověděla, že trpí panickou poruchou a léta bere antidepresiva.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Alena Zsuzsová u soudu v Pezinoku

„Podle lékařského posudku se její osobnost projevuje přehnanými projevy emocí, sebedramatizací a teatrálností, egocentrismem, nepřiměřenou koketerií a nadměrnou pozorností věnovanou vlastnímu vzhledu,” konstatoval list.

Jste nádherná, psal šéf slovenského parlamentu Zsuzsové. Přitom tvrdil, že ji nezná

Evropa

Předsedkyně senátu v úterý rovněž zpřísnila podmínky pro práci médií u soudu. Zakázala používání kamer a fotoaparátů v průběhu celého dne. Sabová také upozornila na necitlivé části některých on-line přenosů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám