Hlavní obsah

Soud potrestal mlátičky z Ambergu, za mříže jde Íránec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva roky a sedm měsíců stráví za mřížemi 18letý Íránec, který na konci loňského roku spolu s dalšími třemi kumpány procházel bavorským Ambergem, náhodně si vybírali kolemjdoucí a napadali je, napsal server týdeníku Focus. Zbývající útočníci byli odsouzeni podmínečně k trestům v rozmezí šesti až 13 měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Skupina čtyř žadatelů o azyl, která napadala kolemjdoucí v Ambergu, jde do vězení.

Článek

Čtyři žadatelé o azyl procházeli vloni 29. prosince Ambergem, náhodně si vybírali oběti, které nejen slovně uráželi, ale zmlátili je tak, že někteří napadení museli být hospitalizováni. Celkem napadli 21 lidí, z nichž 15 skončilo v nemocnici. Mezi jejich oběťmi byli jak dospělí muži a ženy, tak i děti, píše Focus.

Oběti popisovaly, že je mladíci povalili na zem, mlátili je hlava nehlava a kopali do nich. Pokud jim napadení chtěli uniknout, neměli šanci. Policisté popsali řádění mladíků jako „brutální a bezdůvodný akt“. Útočníci byli podle policistů opilí a při zatýkání kladli značný odpor.

Při zadržení bylo mladíkům od 17 do 19 let. Ani jeden z nich nežil v Ambergu. Jeden byl z Auerbachu, další z Řezna a další dva neměli žádné trvalé bydliště.

Případ vyvolal velkou diskusi o možnosti okamžitě vyhostit žadatele o azyl, kteří se dopouštějí násilných trestných činů.

Reklama

Výběr článků

Načítám