Hlavní obsah

Sopka Stromboli o sobě dala vědět mocnou erupcí

Novinky, akr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejaktivnějších sopek na světě na sebe opět upozornila. Vulkán Stromboli, který tvoří celý samostatný ostrov kousek od Sicílie, ve středu silně explodoval, informovala agentura DPA. Některým turistům se podařilo enormní erupci zachytit na video.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch sopky StromboliVideo: AP

 
Článek

Na sociální síti Twitter se zanedlouho objevily první reakce přítomných výletníků. „Právě jsme sledovali menší erupce přímo na Stromboli, jen co jsme ale odjeli, sopka vybouchla!“ komentovala britská turistka Nicole Bremnerová.

Někteří turisté explozi vyděšeně sledovali z náměstí u kostela ležícího na úpatí sopky. Místní obyvatelé se kvůli četnosti erupcí obávají třetího velkého výbuchu, uvedl italský deník La Repubblica.

Na rozdíl od poslední velké erupce Stromboli, kdy v jejím důsledku zemřel jeden člověk, se tentokrát nikomu nic nestalo, škody napáchala „pouze“ láva. Ta po cestě do moře ničila a podpalovala okolní vegetaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám