Hlavní obsah

Sociální dávky pobírá v Německu přes 400 tisíc migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet žadatelů o azyl, kteří jsou příjemci sociálních dávek, činí v Německu 411 tisíc lidí, napsal server týdeníku Focus s odkazem na spolkový statistický úřad ve Wiesbadenu. To je meziroční pokles o dvanáct procent a třetí po sobě jdoucí pokles. Nejvíce úřad registroval příjemců sociální pomoci v roce 2015, v době vrcholící migrační vlny, kdy to bylo 975 tisíc osob.

Foto: Stefanie Loos, Reuters

Fronta azylantů v Berlíně

Článek

Zhruba polovina příjemců sociální pomoci (53 procent) přišla do Německa z Asie, uvádí úřad. Žebříček vedou migranti z Afghánistánu (63 tisíc), na druhém místě jsou lidé z Iráku (43 tisíc) a Syřané (23 tisíc).

Teprve na druhém místě jsou žadatelé o azyl z Afriky (23 procent). Celkem je to 96 tisíc lidí. Z Evropy se rekrutuje 20 procent příjemců pomoci, což je 83 tisíc lidí.

Na konci roku 2018 bylo v Německu přes milion běženců. Více než polovinu tvořili Syřané. Druhou a třetí nejpočetnější skupinou jsou uprchlíci z Iráku a z Afghánistánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám