Hlavní obsah

Sníh v Barceloně zasypal pláže, Španělsko trápí tuhý mráz

Jednu z nejmrazivějších zim posledních let zažívá v těchto dnech Španělsko. Mrzne dokonce i v jihošpanělské Córdobě. Nejnižší teplotu naměřili v Pyrenejích, kde bylo krátce po středeční půlnoci minus 15,2 stupně Celsia. Kromě toho zasypaly Španělsko přívaly sněhu, napadl dokonce i na pláže v Barceloně, uvedl španělský rozhlas Cadena SER.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Zasněžená farma, která se nachází asi 55 kilometrů od Pamplony

Článek

Čtvrtek byl ve Španělsku nejmrazivějším dnem z letošní zimy. Ve dvou třetinách observatoří celé země naměřili meteorologové teploty pod bodem mrazu. Na většině území byly ve čtvrtek teploty čtyři až sedm stupňů pod normálem, na horách bylo dokonce až o deset stupňů méně, než je obvyklé pro toto období.

„Jde sice o jedny z nejnižších teplot posledních let, ale historické rekordy to nejsou. Od 80. let minulého století totiž mají teploty vzrůstající tendenci,“ řekla listu El País mluvčí meteorologického ústavu AEMET Delia Gutiérrezová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Madridu napadl sníhVideo: AP

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Zamrzlé vodopády v Pyrenejích

Sníh dělá největší problémy řidičům, komplikace způsobil i na železnici. Skoro hodinové zpoždění nabraly ve čtvrtek například vlaky směřující do Barcelony.

Chladno je i na Kanárských ostrovech. Ve vyšších polohách ostrova Gran Canaria napadl sníh, letos už dokonce podruhé, uvedl server grancanariaforum.cz. Vydatné sněžení doprovázel silný vítr a sesuvy půdy. Kvůli počasí byly na ostrově uzavřené některé silnice, dodal server.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám