Hlavní obsah

Snědli jídlo za statisíce. Gang ve Španělsku utíkal z restaurací

Madrid

Policie ve Španělsku zadržela muže, jehož podezřívá z toho, že vedl více než stočlenný gang, který utíkal z restaurací bez placení. Vyšetřovatelé se domnívají, že skupina v únoru nezaplatila za zkonzumované pokrmy v hodnotě 12 000 eur (324 000 korun), informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ačkoliv vyšetřovatelé ještě neprokázali, že za neplacením v restauraci stojí ti samí lidé, jednotlivé případy jsou totožné. Minulý týden si širší skupina lidí rezervovala místa v restaurace El Carmen v Bembibre na severozápadě Španělska. Tvrdili, že oslavují křest. Zkonzumovali jídlo a pití za 2000 eur (54 000 korun) a pak utekli.

Teprve poté vyšlo najevo, že terčem podobného podvodu se o pár dnů dříve stala restaurace vzdálená jen deset kilometrů.

Objednavatelé její majitelce tvrdili, že se jedná o svatební oslavu. Zaplatili sice zálohu tisíc eur (27 000 korun), ale na zaplacení zbylých 9000 eur (čtvrt miliónu korun) už nedošlo, protože se všichni rozutekli.

„Bylo jich 160 a všichni zmizeli. Najednou, během pěti minut,“ řekla majitelka restaurace Laura Ariasová BBC.

Muž, jehož nyní policie zadržela a vyslýchá, je údajně tím, kdo se v případě vydával za kmotra křtěného dítěte a ve druhém za ženichova otce. V obou restauracích rezervoval místa právě on. Podle místních médií se jedná o rumunského občana.

Reklama

Výběr článků

Načítám