Hlavní obsah

Slovenští policisté vytáhli z potoka topící se těhotnou řidičku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Policistka Zuzana Zlatošová a její kolega František Hija neváhali a skočili do ledové vody, aby zachránili před utopením dvacetiletou těhotnou řidičku. Ta skončila s vozem v potoce v obci Udiča v okrese Považská Bystrica.

Foto: Policie SR

Poničený vůz zachráněné řidičky.

Článek

Řidička dostala smyk na mostě, prorazila zábradlí a skončila s autem v potoce střechou dolů. Případ se stal v pátek a policie o něm informovala o víkendu.

Policistka Zuzana Zlatošová a její kolega František Hija

„Lidé oznámili havárii a policisté na místě objevili v potoce vozidlo obrácené na střechu. V autě byla mladá žena. Byla ve voze hlavou dolů, připoutána bezpečnostním pásem a nemohla se dostat z vozidla. Žena už byla vyčerpána, byla evidentně podchlazena a už nemohla udržet hlavu nad vodou,“ uvedli strážci zákona.

Policistka a policista okamžitě konali a skočili do vody. „Podařilo se jim otevřít zadní dveře a nožem odřízli bezpečnostní pás. Mladou ženu vysvobodili z vozidla a vytáhli ji z ledové vody. Dostali ji do tepla, poskytli první pomoc a přivolali lékaře,“ uvedla trenčínská policejní mluvčí Elena Antalová. Dvacetiletá dívka byla poté ošetřena v nemocnici v Považské Bystrici.

Reklama

Výběr článků

Načítám