Hlavní obsah

Slovenští horští záchranáři pomáhali dvěma českým turistům

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Při sestupu po turistickém chodníku v Mengusovské dolině ve Vysokých Tatrách se v pondělí zranil 74letý český turista. Horští záchranáři mu na místě ošetřili dolní končetinu, transportovali ho na Popradské pleso a odtud autem na polikliniku ve Starém Smokovci.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jak informovala internetová stránka Horské záchranné služby, ve stejný den pomáhali horští záchranáři 50letému českému turistovi v Nízkých Tatrách. Společně s dalšími turisty se vydal na túru a při výstupu na Kráľovu hoľu pocítil bolesti břicha. Bolesti se stupňovaly a muž nebyl schopen pokračovat v naplánované trase. Horští záchranáři transportovali vyčerpaného a podchlazeného muže do nemocnice ve městě Brezno.

Horští záchranáři pomáhali v pondělí také 52letému německému turistovi ve Vysokých Tatrách. Zranil se při pádu na turistickém chodníku.

Záchranáři upozorňují, že ve slovenských horách nadále přetrvává deštivé počasí, turistické chodníky jsou mokré a kluzké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám