Hlavní obsah

Slovenský ministr životního prostředí skončil, vaz mu zlomil opilecký incident

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
Aktualizováno

Slovenský ministr životního prostředí László Sólymos (Most-Híd) podal ve čtvrtek demisi. Vaz mu zlomil incident, k němuž došlo ve středu v podvečer v jedné asijské restauraci v centru Bratislavy. Ministr spolu se svým bratrem se chovali v restauraci agresivně, fyzicky napadli personál a nakonec bratr ministra rozbil prosklené dveře.

Foto: Profimedia.cz

László Sólymos

Článek

„Zažívám velmi těžké období ve svém rodinném životě a v této složité emoční a vypjaté situaci jsem se zachoval špatně a pro mě osobně neobvykle,“ prohlásil ministr. „Jsem prostě člověk a selhal jsem,“ dodal.

Slíbil, že veškeré škody, které způsobil, zaplatí, a majitelům restaurace se omluvil. „Omlouvám se každému, koho se mé včerejší chování právem dotklo. Omlouvám se své rodině, kolegům na ministerstvu, spolustraníkům i veřejnosti. Jsem připraven nést za své včerejší lidské selhání odpovědnost. Je mi líto, že má čtyřletá tvrdá práce je ukončena jedním chybným krokem,“ řekl Sólymos.

Slovenská policie potvrdila, že ve středu zadržela Lászlóa Sólymose a jeho bratra, protože se v jedné z restaurací chovali agresivně, slovně i fyzicky napadli personál. Jeden ze zaměstnanců byl dokonce převezen k ošetření do nemocnice. Policie zadržené muže později propustila a v případu zahájila trestní stíhání.

Policie odvezla od rozbitých dveří restaurace opilého slovenského ministra

Evropa

„Jsem ministr životního prostředí,“ křičel podnapilý muž, když pro něj přijela policie. „Policisté mu na jeho argument, že je ministr, odpověděli, že je to sice hezké, ale nemá se čím chlubit, když se takhle chová, a radši ať tím neargumentuje,“ uvedla prodavačka z nedalekého obchodu.

Ministr a jeho bratr se podle svědků pohádali s personálem asijské restaurace. „Po Číňanech pak házeli peníze. Ministr chtěl odejít, ale motal se,“ řekla svědkyně. „Vykřikoval, že mu umírá matka,“ dodala. Svědkyně dokonce tvrdila, že ministr dal Číňanovi z restaurace facku. „První napadl Číňana jeho kamarád,“ řekla. Podle serveru sme.sk se jednalo o ministrova bratra.

Když byli oba z restaurace vykázáni, ministrův bratr kopl do prosklených dveří a rozbil je. Způsobenou škodu na poničených dveřích restaurace vyčíslila na asi 1000 eur (zhruba 25 tisíc korun).

Svědek incidentu slovenské veřejnoprávní televizi a rozhlasu řekl, že ministr a jeho bratr křičeli při konfliktu na asijské zaměstnance podniku rasistické urážky. „Ať jdou domů, že jsou Číňané a podobné věci,“ řekl svědek.

Reklama

Výběr článků

Načítám