Hlavní obsah

Slovenský blogger varoval před covidem, o šest hodin později na něj zemřel

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmačtyřicetiletý slovenský blogger a moderátor rádia R1 Jozef Kmeťo podlehl koronaviru krátce poté, co v pondělí těsně před převozem do nemocnice zveřejnil své poslední video. Varoval v něm před nemocí covid-19 a vyzval lidi, aby ji nepodceňovali.

Foto: Facebook Jozef Kmeťo

Jozef Kmeťo

Článek

„Nedejte se ovlivnit, chraňte se a noste roušky,“ říká na videu blogger, který velmi těžce dýchá.

Svým fanouškům na videu sděloval, že pro něj zrovna jede sanitka, která ho odveze na infekční oddělení. „Držte mi palce, nevím, jak dopadnu,“ říká těžce.

Kmeťo byl publicistou, který psal především o romské problematice a před několika dny byl pozitivně testován na covid-19.

Jsem příkladem

Blogger své fanoušky varoval před těmi, kteří covid popírají. „Milí přátelé, nikdy se nedejte ovlivňovat lidmi, kteří nevěří v koronavir, ani nic podobného. Živým příkladem covidu-19 jsem já,“ uvedl. „Byl bych velmi rád, kdybyste lidi, kteří nevěří a myslí si, že koronavir je jen chřipečka, začali konečně posílat do zadku,“ dodal blogger, který podle vlastních slov koronavirus nikdy nepodceňoval. Kmeťo označil za nejhorší, že na podceňování covidu doplácejí nevinní lidé.

„Držte mi palce, a pokud možno, posílejte mi sílu,“ dodal v závěru videa. Šest hodin poté Kmeťo svůj boj o život prohrál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám