Hlavní obsah

Slovenského premiéra prý čeká operace srdce

Právo, Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenského premiéra Roberta Fica (42) údajně čeká operace srdce, která by měla být zaměřena proti riziku možného srdečního infarktu. Jak tvrdí pondělní vydání deníku Plus 1 deň v nejbližších dnech by Ficovi měli lékaři zavést do srdeční tepny stent - trubičku, která mechanicky zabraňuje jejímu zúžení.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Robert Fico

Článek

Zákrok má zabezpečit dostatečné zásobování srdce okysličenou krví. Deník se odvolává na zdroj z lékařského prostředí blízký premiérovi. Mluvčí vlády Silvia Glendová se ke zdravotnímu stavu premiéra odmítla vyjádřit.

Fico má údajně už nějaký čas problémy se srdcem, vysokým tlakem a také s páteří. Určité zdravotní potíže Fico přiznal, ale odmítl je specifikovat.

"Kdyby se můj zdravotní stav dostal do takové situace, že by mně to nějak omezovalo a nebyl bych schopen vykonávat svou práci na sto procent, oznámím veřejnosti své rozhodnutí i další věci," uvedl pro Slovenský rozhlas.

Premiér před několika týdny přechodně zrušil nebo omezil svůj pracovní program.

Reklama

Výběr článků

Načítám