Hlavní obsah

Slovenská vláda odškodní příbuzné obětí pádu mostu 300 tisíci eur

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbuzným čtyř obětí pádu dálničního mostu u obce Kurimany vyplatí stát po 33 tisících eur (832 tisíc Kč). Ve středu o tom rozhodla vláda premiéra Roberta Fica. Neštěstí, které se stalo letos začátkem listopadu, si vyžádalo čtyři lidské životy a 11 zraněných.

Foto: tvnoviny.sk

Zřícený most

Článek

Celkově stát vyplatí rodinám obětí 297 tisíc eur (7,5 miliónu korun). Rodiny dostanou peníze ještě do konce roku. Na odškodnění má nárok celkem devět lidí, mezi nimiž je pět nezaopatřených dětí, tři manželky a matka svobodné oběti.

Odškodné rodinám vyplatí také sociální pojišťovna a firmy, které se na stavbě mostu podílely. Je mezi nimi také česká společnost Bögl & Krýsl. Ta svůj podíl na neštěstí odmítá, protože na stavbu mostu si najala subdodavatele. Vyšetřování tragédie ještě nebylo ukončeno.

Na Slovensku se zřítil rozestavěný dálniční mostVideo: Prima FTV

K neštěstí došlo letos 2. listopadu při betonáži mostu, zřejmě se propadlo bednění. Konstrukce i s lidmi se propadla o 15 až 20 metrů. Most měl vést přes budovanou dálnici.

Firma Bögl & Krýsl čelí problémům také v České republice, kde se podílela na stavbě mostu u Studénky, který se v roce 2008 zřítil na železniční trať. Zahynulo tehdy osm lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám