Hlavní obsah

Slovenská rodina zažila šok, jejich příbuzná vstala z mrtvých

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Rodina paní Dulákové (59) oplakávala její smrt, než se v nemocnici ve slovenské Revúci přišlo na to, že došlo k omylu. Lékař si zmýlil pacientky. Rodina tak mohla vzápětí slavit její zmrtvýchvstání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příbuzní se telefonicky informovali na zdravotní stav hospitalizované paní Dulákové a bylo jim řečeno, že je na tom špatně. Proto pospíchali do nemocnice, kde jim službukonající lékař oznámil, že pacientka zemřela.

„Mámu najednou před námi vezli na chodbě na posteli. Zvedla hlavu a řekla: Já jsem nezemřela, to zemřel někdo jiný,“ uvedl pro televizi Markíza její syn.

Vedení nemocnice uvedlo, že téměř ve stejném čase byly hospitalizovány dvě ženy. Jednou z nich byla paní Duláková a druhou žena ve špatném zdravotním stavu, kterou přijali na interní oddělení.

Když volali příbuzní paní Dulákové, službukonající lékař se domníval, že se chtějí zeptat na stav pacientky z interního oddělení. Řekl jim, že je ve špatném zdravotním stavu. Po příchodu příbuzných se lékař stále domníval, že se jedná o rodinu druhé pacientky a oznámil jim, že po resuscitaci skonala.

O to větší šok zažili příbuzní, když na chodbě nemocnice uviděli paní Dulákovou živou. Radost se u nich mísila s hněvem, z nepochopitelné chyby lékaře. Nemocnice uvedla, že rodina byla v omylu pouze 15 minut. „Je nám líto, že došlo k této situaci,“ uvedla nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám