Hlavní obsah

Slovenská policie obvinila tři Čechy, skupovali léky na výrobu pervitinu

Slovenská policie zadržela a obvinila tři Čechy, kteří podle ní kupovali v lékárnách léky na výrobu pervitinu. Našli u nich také drogy a použité injekční stříkačky, řekl v pátek policejní mluvčí Pavol Kudlička. Obviněným hrozí tři až deset let vězení.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Trojice podle policie dříve v tomto týdnu přijela autem do Trenčína na západě Slovenska nedaleko hranic s Českem a v tamních lékárnách zakoupila dohromady 73 blistrů (plastové lisované obaly) tabletek. V dalších nákupech jí zabránili policisté.

Jeden z obviněných dobrovolně vydal kriminalistům metamfetamin, který měl v bundě. Zadržené množství drogy odpovídalo 185 běžným jednorázovým dávkám drogy. Při osobní prohlídce dalšího muže policisté našli metamfetamin odpovídající jedné dávce a u třetího obviněného zase použité injekční stříkačky. Další injekční stříkačky našli policisté ve voze, kterým Češi přijeli na Slovensko.

Vyšetřovatel muže obvinil z trestného činu nedovolené výroby omamných a psychotropních látek, jedů a prekurzorů, tedy látek sloužících k výrobě drog, jejich držení a obchodování s nimi.

Reklama

Výběr článků

Načítám