Hlavní obsah

Slovenská policie objevila v kamionech devět migrantů z Afghánistánu

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ve slovenské obci Šelpice v okrese Trnava na západě země zadržela policie šest ilegálních migrantů z Afghánistánu, kteří se ukrývali v kamionu. O případě informovala slovenská policie v sobotu na sociální síti. Další tři objevila v obci Domaníky.

Foto: Polícia Slovenskej republiky

Zadržení migranti v kamionu u města Šelpice (Foto: Polícia Slovenskej republiky)

Článek

Členové cizinecké policie byli vysláni do sídla firmy ve zmíněné obci, aby prověřili oznámení, že se v areálu nachází šest státních příslušníků Afghánistánu. „Osoby byly objeveny při kontrole nákladního prostoru kamionu,“ uvedla policie. Ze šesti cizích státních příslušníků byly čtyři nezletilé osoby.

„Dva dospělí byli žadateli o udělení azylu v Rumunsku. Za účelem navrácení podle Dublinské úmluvy byli umístěni v zařízení pro cizince v Medveďově,“ konstatovala slovenská policie.

Migranti se ukrývali na Břeclavsku v kamionu mezi sloupky na vinice

Krimi

Migranti měli nastoupit do kamionu za pomoci převaděče na parkovišti na území Rumunska. Kamion směřoval z Bulharska přes Rumunsko a Maďarsko na Slovensko. Na Slovensku byli všichni migranti podrobeni testu na covid-19.

Druhý případ

Podobný případ zaznamenala slovenská policie rovněž v Banskobystrickém kraji. „Policie přijala hlášení na tísňovou linku, že v obci Domaníky v okresu Krupina uslyšel řidič kamionu zvuky z nákladového prostoru. Na místo byla vyslána hlídka, která objevila tři cizince, kteří neměli žádné doklady,“ uvedla policie. Cizinecká policie také v tomto případě zjistila, že se jedná o občany Afghánistánu, kteří požádali o azyl v Rumunsku.

Foto: Polícia Slovenskej republiky

Zadržení migranti v Šelpicích (Foto: Polícia Slovenskej republiky)

Dvě nezletilé osoby byly umístěny v centru pro nezletilé bez doprovodu v Medzilaborcích a dospělá osoba bude na základě Dublinské úmluvy vydána zpět do Rumunska.

Případem se začala zabývat národní jednotka boje proti nelegální migraci pro podezření z převaděčství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám