Hlavní obsah

Slovenka porodila na benzince, dusící se dítě zachránila čerpadlářka

Právo, Novinky, ivi, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Chladnokrevnosti čerpadlářky vděčí za svůj zdárný příchod na svět dívenka, která se začátkem července narodila u benzinové pumpy Malacky severně od Bratislavy. Žena dokázala dítě nejen odrodit, ale ještě mu včasným a přesným zákrokem zachránit život. V úterý o tom informoval deník Nový čas.

Foto: Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Operátor tísňové linky Novému času vylíčil, jak telefonoval vystrašený muž, kterému v autě začala rodit manželka. Operátor se snažil tatínka uklidnit, dítě nakonec odrodila zaměstnankyně čerpací stanice.

„Otec byl vystresovaný, snažil jsem se ho uklidnit a dát mu instrukce, ale nedokázal odpovědět na mé otázky,“ vysvětlil slovenskému deníku operátor tísňové linky.

„Kolega proto rychle zavolal přímo obsluze čerpací stanice a na místo dorazila čerpadlářka s lékárničkou. Byla perfektní, uklidňovala maminku, že odrodila dvě děti a že se nemá čeho bát,“ dodal.

Nastala však nečekaná komplikace, protože dívka přišla na svět s pupeční šňůrou omotanou kolem krku. „Řekl jsem jí, že šňůru je potřeba rychle odmotat. Udělala to s přehledem, klidně, jako profesionálka,“ chválil Ľuboš zaměstnankyni čerpací stanice.

Podle mluvčí slovenských záchranářů Aleny Krčové jsou porody přes telefon křtem ohněm pro každého operátora tísňové linky, protože nese odpovědnost za matku i dítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám