Hlavní obsah

Slovák přežil útok medvědice, která chránila mláďata

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Těžká zranění utrpěl ve středu šedesátiletý myslivec Juraj Hanusrichter při útoku medvědice nedaleko obce Kláštor pod Znievom na severozápadě Slovenska. „Myslel jsem, že je po mně,“ řekl myslivec televizi Markíza.

Foto: Dagmar Bartošová

Ilustrační foto

Článek

Medvědice s medvíďaty se asi probudily o něco dřív ze zimního spánku. Hanusrichter se procházel asi hodinu nedaleko obce, když došlo k útoku. „Něco běželo a najednou koukám a medvěd. Okamžitě útok,“ popsal situaci myslivec.

Opodál viděl tři medvíďata a bylo jasné, že medvědice chrání své potomky. „Shodila mě na zem a kousala. Ona kousala a já kopal,“ popisoval nerovný souboj.

Rumunského lyžaře pronásledoval na sjezdovce medvěd

Koktejl

Myslivec si intuitivně chránil hlavu, ale medvědice, která vážila přibližně sto dvacet kilogramů, se mu stejně zakousla do hlavy, do nohy a ruky. Útok trval asi tři minuty, které se myslivci zdály nekonečné.

Muž měl štěstí, že neutrpěl ještě vážnější zranění. „Byly tam hluboké rány, které zasahovaly do svalů. Cévy a nervy nebyly porušeny, ani zasaženy,“ řekl lékař. Ránu na hlavě a na noze lékaři zašili a nasadili antibiotika.

Ochránci přírody mapují výskyt šelem

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám