Hlavní obsah

Slovák nabízí Čechům alkohol na internetu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Košice

Martin z Košic se rozhodl obejít prohibici v Česku a nabízí na internetu dodávky jakéhokoli alkoholu do České reubliky „Rozhodněte se, jaký alkohol chcete a já vám ho pošlu,“ řekl Právu, když ho kontaktovalo jako zájemce o alkohol.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podnikavý Košičan si k běžné ceně účtuje 50% přirážku a poštovné. Inzerát se objevil na internetu téměř okamžitě po vyhlášení prohibice v České republice.

Jednání muže z Košic náměstek českého ministra vnitra Jaroslav Hruška jako obcházení nařízení o částečné prohibici v ČR nevnímá. "Je to stejné, jako kdyby si Čech jel na Slovensko koupit alkohol," řekl v České televizi Hruška. Zarazila ho ale informace o 50procentním příplatku, což považuje za obohacování se na neštěstí jiných, a tedy za neetické.

Dodávka z Čech se nevyplatila

Podobným způsobem, tedy poštou na dobírku po objednávce na internetu, dostal slivovici z České republiky naopak Slovák, který v sobotu nedaleko Prešova slavil padesáté narozeniny. Objednal si deset litrů domácí slivovice, která mu byla dodána v plastových lahvích. Slivovici před oslavou rozlil do skleněných lahví označených číslem 50, z nichž naléval hostům.[celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

První případy otravy českým metylalkoholem se objevily ve slovenských KapušanechVideo: Reuters

Slovenskou policii na podezřelou zásilku upozornili čeští kolegové ještě v noci ze soboty na neděli. Slovenská policie požádala všechny, kteří ze slivovice pili, aby se dostavili k lékaři. Osm lidí bylo hospitalizováno v prešovské nemocnici. U čtyř z nich byla prokázána otrava metylalkoholem. Lékaři prešovské nemocnice potvrdili, že pacienti nebudou mít trvalé následky.

Reklama

Výběr článků

Načítám