Hlavní obsah

Slovák měl v krvi sedm promile

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Lékaři nevěřili vlastním očím, když 45letému Ľubomírovi z obce Jastrabia u Michalovců naměřili v krvi sedm promile alkoholu. Jak uvedl server topky.sk, opakovaný test chybu vyloučil.

Článek

Tak vysoká hladina alkoholu je přitom podle zdravotníků neslučitelná se životem. Smrtelná dávka je už od čtyř promile výše.

Muže našli náhodní kolemjdoucí ve čtyři ráno ležícího na ulici před hotelem Družba. Ľubomír pil tvrdý alkohol a zapíjel ho pivem. Když lékaři zjistili, že v krvi má sedm promile, začali mu okamžitě ředit krev a odvezli ho do nemocnice v Michalovcích.

Muž přes den už normálně komunikoval s okolím. Podle záznamů vyšlo najevo, že od 30. října je v nemocnici už potřetí. Důvodem bylo vždy nadměrné pití alkoholu.

Traumatolog Eugen Lešo přiznal, že ve své praxi doposud naměřil maximálně pět promile. Sedm promile se podle televize Joj dá dosáhnout vypitím třiceti půl deci tvrdého alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám