Hlavní obsah

Slovák, který popíral koronavirus, zemřel s covidem

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Slovák Peter, který se 17. listopadu zúčastnil bratislavského protivládního protestu, na němž většina účastníků neměla roušky, v sobotu zemřel s onemocněním covid-19. V neděli to potvrdila slovenská policie s odvoláním na status syna zemřelého na sociální síti.

Foto: Ivan Vlček, Právo

Protest v Bratislavě proti vládě, který se konal 17. listopadu

Článek

Syn Patrik na sociální síti prosí lidí, aby přehodnotili svůj postoj ke koronaviru. Jeho otec Peter, jehož věk nebyl zveřejněn, byl na protestech v Bratislavě a po několika dnech skončil nemocnici, kde mu zjistili covid-19. Ležel na jednotce intenzivní péče na infekčním oddělení nemocnice ve městě Lučenec.

„Můj otec Peter nevěřil na covid, byl odpůrcem anticovidových opatření a nošení roušek, leží s covid-19 na jednotce intenzivní péče na infekčním oddělení v Lučenci. Je v kritickém stavu, v umělém spánku, napojený na přístroje,“ napsal Patrik na sociální síti čtyři dny před otcovou smrtí. Požádal všechny, kteří nevěří v závažnost onemocnění covid-19, aby přehodnotili svůj postoj.

Slovenská policie v neděli potvrdila, že muž nakonec zemřel. „Jde o reálný profil reálného člověka, jemuž zemřel otec, který umřít nemusel a mohl žít ještě dlouhá léta,“ konstatovala policie.

„Pokud vám bude někdo ukazovat statusy konspirátorů o tom, že na protestech se určitě nemohl nikdo nakazit a pandemie je výmysl, ukažte mu tento status,“ dodali slovenští policisté.

V Bratislavě se konal protivládní protest

Evropa

Slovenský premiér Igor Matovič varoval, že na zmíněném protestu se mohl nakazit každý třetí účastník.

„Člověk, který popíral, že existuje nějaký covid, odmítal nošení roušek, byl na protestu, zakřičel si bez roušky, bojoval proti Matovičovi, bojoval proti opatřením, je teď mrtvý,“ řekl k úmrtí předseda slovenské vlády.

Reklama

Výběr článků

Načítám