Hlavní obsah

Slovák v Thajsku poskytoval první pomoc a onemocněl, koronavir se u něj nepotvrdil

Právo, Ivan Vilček
Bratislava
Aktualizováno

Na infekční klinice fakultní nemocnice v Nitře ve čtvrtek hospitalizovali muže, který se vrátil z Thajska a na ostrově Phuket poskytoval první pomoc ženě z Asie, která omdlela. Slovenská média v pátek informovala, že muž z Galanty měl vysoké horečky a respirační problémy. Lékaři se proto obávali, zda se nenakazil koronavirem. Provedené testy ale podezření podle mluvčí nemocnice v Nitře Tatiany Timkové vyvrátily.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Žena v thajském Bangkoku u valentinské výzdoby

Článek

„Hygienici telefonují všem kamarádům a příbuzným, s nimiž byl v kontaktu po návratu z ciziny. Výsledky krevního testu by měly být oznámeny v pátek odpoledne,“ napsal v pátek dopoledne server tvnoviny.sk. Později vyšlo najevo, že šlo o planý poplach.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Muž byl umístěn v samostatném boxu na infekční klinice. Lékaři a sestry měli na tváři speciální roušku s respirátory, ochranné brýle a ochranné oblečení.

Shodou okolností se ve čtvrtek konal v Nitře nácvik zdravotníků pro případ, že se v nemocnici objeví pacient s koronavirem. Za několik hodin si tak zdravotníci mohli vyzkoušet postup naostro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám