Hlavní obsah

Slováci z celé Evropy se hromadně vracejí do vlasti. Kvůli sobotním volbám

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava (Od našeho zpravodaje)

O účast na sobotních parlamentních volbách projevují zájem tisíce Slováků žijících v zahraničí. Někteří odevzdali svůj hlas poštou, ale další cestují ve volební den zpět na Slovensko.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Největší slovenský prodejce letenek hlásí zvýšený zájem o lety do Bratislavy, Košic, Vídně a Budapešti. Ve srovnání s volbami v roce 2016 zaznamenal prodejce letenek 133procentní nárůst.

„Aktuální poptávka po letenkách na Slovensko je enormní a v historii našich voleb určitě rekordní,“ řekl mluvčí letenkového portálu Pelikán Jozef Rybár. Nejvíc Slováků přiletí na volby z Velké Británie, Španělska, Itálie, Německa, Nizozemska, Švýcarska, Francie, Švédska, Dánska a Belgie.

Matovič bude očekávat vítězství v hale, kde před ním triumfoval Mečiar i Fico

Evropa

Nárůst poptávky po letenkách zaznamenala cestovní kancelář už při loňských prezidentských volbách, v nichž zvítězila Zuzana Čaputová. „Nárůst ve srovnání s obdobím prezidentských voleb je v současnosti až 65procentní,“ dodal Rybár. Předpokládá se, že další stovky až tisíce Slováků přijedou na volby vlakem, autobusem nebo auty.

Sázka na Matoviče

Slovenské sázkové kanceláře v posledních týdnech přepisují kurzy na vítěze sobotních voleb. Ještě začátkem února favorizovaly na vítězství vládní stranu Směr-sociální demokracie, to se ale rychle změnilo. Nyní je jednoznačným favoritem se stalo hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) Igora Matoviče.

Na Slovensku to bude o prsa. Směr těsně před Matovičem, Kotlebovci třetí, tvrdí průzkum

Evropa

Podle sázkových kanceláří mají šanci umístit se do čtvrtého místa také strana Kotlebovci Lidová strana Naše Slovensko a koalice Progresivní Slovensko/Spolu. Bookmakeři v tomto směru přestávají věřit straně exprezidenta Andreje Kisky Za lidi.

Reklama

Výběr článků

Načítám