Hlavní obsah

Slováci pochodovali proti korupci

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Zrušení Mečiarových amnestií, vyšetření korupčních kauz, demisi ministra vnitra Roberta Kaliňáka, šéfa policie a speciálního prokurátora žádali účastníci úterního protikorupčního pochodu, který se konal v ulicích slovenského hlavního města Bratislavy. Pochodu se zúčastnilo několik tisíc lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Pochod proti korupci v BratislavěVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Akci zorganizovali středoškoláci Karolína Farská a Dávid Straka. „Nepodporuje nás žádná politická strana. Jsme studenti, občané,“ řekla Farská.

„Chceme vyjádřit nespokojenost s tím, že důsledky korupce na nejvyšších místech dopadají na obyčejné lidi. Korupce zastřešuje morální úpadek společnosti,“ dodal Straka.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Akci zorganizovali dva středoškoláci.

Pochod podpořil na sociální síti i prezident Andrej Kiska. K účastníkům promluvila například Zuzana Hlávková, která jako bývalý zaměstnanec ministerstva zahraničí upozornila na prodražené akce související s loňským slovenským předsednictvím EU. Pochodu se zúčastnila rovněž Anna Remiášová, matka zavražděného Róberta Remiáše, který byl spojkou korunního svědka únosu Michala Kováče mladšího.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Akci podpořil i herec Maroš Kramár

Foto: Ivan Vilček, Právo

Pochod podpořil na sociální síti i prezident Andrej Kiska.

Protikorupční akci studentů podpořil také herec Maroš Kramár, který připomněl, že sametovou revoluci v roce 1989 začali rovněž mladí lidé. „Věřte tomu, že věci se dají změnit. Nevěřte těm, kteří říkají, že se to nedá,“ řekl Kramár.

Studenti své požadavky doručili na úřad vlády Slovenské republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám