Hlavní obsah

Slotovi hrozí vězení za ohrožování mravní výchovy mládeže

Právo, ivi (Bratislava)
Bratislava

Prokurátor krajské prokuratury v Žilině podal žalobu na bývalého předsedu Slovenské národní strany (SNS) Jána Slotu, který je obviněn z přečinu ohrožování mravní výchovy mládeže. V případě uznání viny hrozí Slotovi trest odnětí svobody v trvání šesti měsíců až pěti let.

Foto: Profimedia.cz

Ján Slota

Článek

„Obviněný se měl v letech 2014 a 2015 opakovaně setkávat s nezletilými dívkami v restauracích a nočních barech. V jejich přítomnosti pil alkohol, platil jim konzumaci alkoholu a měl před nimi sexuální narážky,“ řekl agentuře TASR mluvčí žilinské prokuratury Milan Cisarik.

Expředseda SNS byl obviněn loni v září, kdy na něj podaly trestní oznámení dvě dívky ve věku 15 a 16 let. Jedna z nich tvrdila, že ji měl Slota opít a a navíc jí dal do pití nějakou tabletku.

Slota označil dívky za zlodějky, které ho připravili o 800 eur (21 600 Kč), když byl na toaletě.

Bývalý předseda SNS byl rovněž loni v listopadu odsouzen za nehodu, po níž se odmítl podrobit dechové zkoušce, což se na Slovensku automaticky posuzuje, jako by měl v krvi jedno promile alkoholu. Dostal pokutu ve výši 6000 eur (162 000 Kč) a za volant si nesedne šest let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám