Hlavní obsah

Skotská policie už vyšetřuje trestní oznámení pražské Slavie

– Glasgow

Skotská policie v pondělí Novinkám potvrdila, že vyšetřuje trestní oznámení fotbalového týmu pražské Slavie o napadení jednoho z jejích hráčů. Dojít k němu mělo po skončení čtvrtečního zápasu Evropské ligy s týmem Glasgow Rangers. Pachatelem měl být hráč Rangers Glen Kamara, jenž podle slávistů udeřil obránce sešívaných Ondřeje Kúdelu pěstí do obličeje.

Foto: Profimedia.cz

Momentka z vypjatého čtvrtečního utkání pražské Slavie a glasgowských Rangers.

Článek

„Obdrželi jsme oznámení o napadení, které mělo následovat po utkání mezi Rangers a Slavií Praha 18. března na stadionu Ibrox. Policisté jsou v kontaktu s oběma týmy a probíhá vyšetřování,“ reagovala v pondělí mluvčí Police Scotland Rebecca Williamsová na páteční dotaz Novinek.

Zdůraznila, že se policie vypjatým utkáním, přesněji jeho dohrou, zabývá na popud pražské Slavie, nikoliv glasgowských Rangers, kteří český klub nařkli z rasismu. Ještě v pátek přitom skotská policie upozorňovala, že Slavia trestní oznámení nepodala a policisté na stadionu zasahovat nemuseli. Pražský tým se na ni obrátil až v pátek - s odstupem jednoho dne - prostřednictvím české ambasády.

Skotská policie k příběhu Slavie: Není to pravda, nikdo nás nevolal

Domácí

K napadení mělo dojít po zápase za přítomnosti delegátů UEFA i trenéra skotských Rangers. „Napadení hráče Ondřeje Kúdely bylo připraveno a promyšleno včetně vědomého zakrytí kamer na místě incidentu. Brutální a surový útok byl veden s plnou intenzitou s cílem zranit a způsobit fyzickou újmu,” píše v nejnovějším prohlášení Slavia. Trestní oznámení podala prostřednictvím českého velvyslanectví ve Spojeném království.

Slavia podala trestní oznámení za napadení Kúdely

Zahraniční

Klub dále uvedl, že v trestním oznámení zahrnul jména svědků, kteří u incidentu byli přítomni, včetně delegátů UEFA a trenéra skotského týmu Stevena Gerrarda.

Emoce na hřišti i mimo něj

Závěr čtvrtečního zápasu Evropské ligy byl velmi emotivní. Domácí celek hrál bez dvou vyloučených hráčů a dvougólové manko špatně nesl. Po jednom z řady surových zákroků přiběhl v 87. minutě slavistický obránce Onřej Kúdela k záložníkovi Rangers Glenu Kamarovi.

Se zakrytými ústy řekl finskému hráči tmavé pleti cosi, co ho rozzuřilo. „To bylo do pr.... rasistický!“ křičel podle bulvárního serveru The Sun.

Britský tisk tvrdí, že zná rasistickou urážku od slávisty

Evropa

Další hráč skotského týmu Bongani Zungu ale hned nato vystartoval směrem k rozhodčímu a křičel: „Řekl mu fu... monkey”, („zk... opice“). Následně se bouřili i další hráči týmu z Glasgow. Ondřej Kúdela však obvinění z rasismu rezolutně odmítá.

„Řekl jsem mu: You are fu... guy (Jsi zm...). Bylo to prostě řečeno v emocích po těch dvou červených kartách a několika brutálních zákrocích soupeře. Ale naprosto odmítám rasismus,” řekl Kúdela pro klubové médium.

Slávisté ve Skotsku volali policii. Jejich hráč byl zbit v útrobách stadionu

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám