Hlavní obsah

Školačka spadla z lanovky v rakouských Alpách do desetimetrové hloubky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V drama se změnilo běžné odpoledne v rakouském lyžařském areálu Ellmau. Sedmiletá dívka Lotte se spolu s instruktorkou lyžování přesouvaly do vyšších míst areálu, když dívka ze sedačkové lanovky vypadla a zřítila se do desetimetrové hloubky, napsal server Tiroler Tageszeitung.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tragédie se stala ve středu odpoledne. Na sedačce pro šest lidí byla jen Lotte, instruktorka a ještě jedna sedmiletá dívka. Během jízdy lanovkou ztratila Lotte hůlku. To ji „vykolejilo“, přestala klidně sedět, začala se naklánět a ztratila rovnováhu. Proklouzla mezi sedačkou a kovovou zábranou.

Instruktorce se podařilo dívku zachytit a držela ji za ramena. Po dvou minutách už ale neměla sílu a dívku neudržela. Ta se zřítila do hloubky deseti metrů a dopadla na sjezdovku, kde zůstala nehybně ležet. Zlomila si levou nohu, další zranění neutrpěla.

„Ten pád jde na vrub dívky. Neseděla klidně na svém místě na sedačce lanovky a instruktorka dělala vše, co bylo v jejích silách,“ řekl inspektor Bernhard Gruber (49) z tyrolské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám