Hlavní obsah

Silvestrovské sexuální útoky ve Frankfurtu si údajné oběti vymyslely, tvrdí německá policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt nad Mohanem

Sexuální útoky migrantů na ženy v ulici Fressgass ve Frankfurtu nad Mohanem, k nimž mělo dojít během posledních silvestrovských oslav, se nestaly. V pondělí to oznámili němečtí detektivové, kteří se nahlášeným útokem údajně asi padesátihlavého davu lidí zabývali. Nyní naopak podezřívají dva lidi, kteří poskytli „svědectví“ bulvárnímu deníku Bild, že si vše vymysleli. Bild už se za nepravdivý článek omluvil. Informovala o tom německá mutace serveru Local.

Foto: Christian Mang, Reuters

Němečtí policisté

Článek

„Žádné masy uprchlíků na Silvestra nebyly odpovědné za žádné sexuální útoky. Obvinění jsou zcela nepodložená,“ konstatovala německá policie k případu, který byl dáván do souvislosti se skutečnými incidenty, k nimž došlo v Kolíně nad Rýnem během novoročních oslav o rok dříve.

Deník Bild 6. února zveřejnil výpověď známého kuchaře Jana Maie z restaurace First In v ulici Fressgass a jeho sedmadvacetileté kolegyně Iriny A. Dvojice barvitě popisovala „řádění asi padesátky Arabů”, které označovali za „Kolín 2 v malém”. Přistěhovalci měli v restauraci osahávat ženy a krást bundy.

„Osahávali mě pod sukní, mezi nohama, na prsou, všude,“ tvrdila v rozhovoru pro německý bulvár údajná oběť sexuálního útoku.

Pochybné výpovědi

Policie ale tvrzení obou vyvrátila.

„Rozhovory s údajnými svědky, hosty a zaměstnanci (restaurace) vedly k velkým pochybám o tom, že se věci staly tak, jak bylo prezentováno. Jedna z údajných obětí v době, kdy mělo k útokům dojít, vůbec nebyla ve Frankfurtu,“ cituje server Frankfurter Rundschau z vyjádření frankfurtské policie.

Navíc před tím, než o údajných útocích v ulici Fressgass napsal Bild, nikdo policii útok z této části města nehlásil.

Bild se za nepravdy omluvil

Šéfredaktor Julian Reichelt už se na Twitteru za nepravdivý článek omluvil. „Omlouváme se za naši vlastní práci. Brzy oznámím, co s tím Bild udělá,” tweetoval Reichelt.

Reklama

Výběr článků

Načítám