Hlavní obsah

Šílený muž v plynové masce odpaloval v německých domech nálože

Viernheim
Aktualizováno

Rodinnými domy v malých městech Viernheim a Weinheim otřáslo ve středu ráno několik výbuchů. Ve Viernheimu byl lehce zraněn 32letý muž a jeho o rok mladší manželka. Jejich dvě děti utrpěly šok. Nálože v obou městech zřejmě odpálil jeden pachatel. Motiv jeho činu není znám.

Foto: Ina Fassbender , Reuters

Článek

První malý výbuch byl zaregistrován v pět kilometrů vzdáleném Weinheimu ležícím v Bádensku-Württerbersku. Tam bylo evakuováno několik lidí ze sousedství.

O hodinu později zaznamenali několik explozí v rodinném domu v hesenském Viernheimu, kde bydleli manželé se dvěma dětmi.

"Kolem šesté jsme slyšeli velkou ránu. Pak jsme uslyšeli výstřel," řekl bulvárnímu deníku Bild soused. Podle policie muž v 6:05 odpálil u vchodu a garážových vrat domu několik náloží. Když se ozvaly výbuchy, rozbili manželé okno, jímž utekli.

Policie má důvodné podezření, že za výbuchy stojí muž v maskáčích, který měl na hlavě plynovou masku. Ve Viernheimu podezřelý uprchl do domu s obchodem, který je od rodinného domku, kde nálože explodovaly, vzdálen asi sto metrů.

Agentura DPA uvedla, že je muž v kontaktu s policií. Podle prvních zjištění se mohl schovat u sebe doma. Další prostory v budově, kam utekl, byly prázdné.

Okolí budovy bylo vyklizeno a uzavřeno. Asi padesát lidí bylo evakuováno. 

Zatím není jasné, jakou pachatel použil výbušninu a proč to udělal. Nešlo však o bomby ani o patrony s průmyslovou trhavinou. "Byla to neznámá substance, zřejmě tekutina," řekl televizi n-tv mluvčí jihohesenské policie Ferdinand Derigs. Dodal, že obyvatelům okolních domů žádné nebezpečí nehrozí. Neví se, jaký vztah má podezřelý k obyvatelům domu.

Podle bádenské policie exploze v obou městech souvisejí. Ve Weinheimu zřejmě muž výbušninu testoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám