Hlavní obsah

Sedmnáctiletou izraelskou křesťanku kvůli lásce k muslimovi ubodal vlastní otec

Ramla

Izraelský křesťan čelí obvinění, že ubodal svou sedmnáctiletou dceru, která se zamilovala do muslima, chtěla s ním začít žít a zamýšlela konvertovat k islámu. Henriette Karaová utekla z domova ve městě Ramla a ukrývala se u rodiny muslimského přítele. Chtěla tam na něj počkat, než bude propuštěn z vězení. Už se ale nedočkala. Dívka byla zavražděna den poté, co odmaturovala.

Foto: Profimedia.cz

Henriette Karaová

Článek

List The Jerusalem Post v neděli napsal, že s muslimským mladíkem udržovala vztah déle než rok. Znechucená rodina Henriette dlouhodobě vyhrožovala násilím, a dívka se proto obrátila na policii. Tvrdila, že už ji dokonce otec dříve fyzicky napadl a řekl jí, že „je mu to jedno, že klidně stráví zbytek života ve vězení“.

Policisté ale nekonali, a nyní proto čelí ostré kritice a protestům arabské komunity v Izraeli. Zavražděná totiž byla křesťankou arabského původu.

Muž obviněný z toho, že ubodal vlastní dceru

Nepomohl ani sociální pracovník

Spolu s osmapadesátiletým dívčiným otcem Samim Karaou byli v souvislosti s vraždou zatčeni také Henriettina matka a strýc.

Dívka se podle prokurátora kromě policie svěřila se strachem o holý život také sociálnímu pracovníkovi i kamarádce. „Neuvěříš, co mi udělali. Posílají lidi, aby mě zabili. Hledají mě na všech možných místech. Nedovedeš si představit, jaký mám strach. Nemůžu tomu uvěřit. Bojím se, že už nemám sílu vstát a utíkat,“ napsala Henriette v textové zprávě kamarádce.

Ani to však nestačilo. Rodina dívku našla a zatáhla domů, kde ji otec třikrát bodl, čímž ji namístě sprovodil ze světa. V neděli si vyslechl obvinění z úkladné vraždy.

Reklama

Výběr článků

Načítám