Hlavní obsah

Šedesátiletý Srb postřílel třináct lidí, mrtvé je i dvouleté dítě

Bělehrad
Aktualizováno

Nejméně třináct lidí zabil v úterý brzy ráno podle srbského rádia B92 šedesátiletý Ljubomir Bognanović ve Veliké Ivanči jižně od Bělehradu. Mezi oběťmi je šest mužů, šest žen a dvouleté dítě. Pak se ještě pokusil zabít svou manželku a sebe.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo tragédie v srbské Veliké IvančiVideo: Reuters

 
Článek

Ljubomir Bogdanović i jeho žena jsou ve vážném stavu. Podle listu Blic muž nejprve zabil ve 4:30 svého syna Branka (*1971)  ranou do hlavy, pak zastřelil svou matku a začal zabíjet sousedy ve čtyřech okolních domech. K masakru mezi použil pistole CZ 88 ráže devět milimetrů. Jeho žena Javorka mezitím zavolala policii. Když hovořila s policistou, muž se vrátil a vystřelil na ni.

Foto: ČTK/AP

Místo činu ve vesnici poblíž Bělehradu

Mezi oběťmi je i dvouleté dítě a oba jeho rodiče ve věku 20 a 23 let.

Na místě zasahovala policie a dvě skupiny záchranářů. Do Bělehradu odvezli tři zraněné. Dva bojují o život. Dvanáct lidí zemřelo na místě, jedna osoba po převozu do nemocnice.

Foto: Novinky

Velika Ivanća

"Přivezli jsme tři osoby. Jedna, asi sedmdesátiletá, byla v těžkém stavu, na příjmu už byla bez známek života. Další je Javorka Bogdanovičová, narozená v roce 1953, prostřelená do hlavy a krku. Třetí Ljubomir Bogdanović, také zasažený do hlavy, je v bezvědomí, některé životní funkce nejsou patrné," řekl ředitel Centra rychlé pomoci Zlatibor Lončar.

Motiv není znám. Podle televize Pink působil muž normálně a zřejmě mu náhle přeskočilo. Byl považován za mírného člověka. Neměl žádný policejní záznam. Nebyl léčen na psychiatrii. Zbraň, kterou zabíjel, držel legálně. V letech 1992 až 1995 bojoval v Chorvatsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám