Hlavní obsah

Salvini si libuje v nošení uniforem, porušuje tím zákon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italský ministr vnitra a šéf protiimigrační strany Liga Matteo Salvini si libuje v nošení uniforem. List La Repubblica jej tento týden dokonce označil za 'ministra uniforem'. Vicepremiérův nezvyklý šatník, který je navíc podle zpravodajského serveru BBC protizákonný, kritizují nejen političtí protivníci a komentátoři, ale dokonce i ti, kteří si uniformu kvůli práci oblékají každý den.

Foto: Profimedia.cz

Italský ministr vnitra Matteo Salvini

Článek

Salvini si z kritiky nic nedělá a tvrdí, že uniformy nosí, aby tak dané státní složky - policisty, hasiče a další - podpořil.

La Repubblica si povšimla, že ministr vnitra si dosud neoblékl uniformy jediných dvou sborů: finanční a pobřežní stráže, nejspíše proto, že nespadají pod jeho resort. Italský list ale nabízí i druhé vysvětlení. Finanční stráž vyšetřuje zpronevěru 49 milionů eur (1,26 miliardy korun) bývalými šéfy Salviniho strany a pobřežní stráž zachraňuje ve Středozemním moři migranty, proti nimž šéf Ligy soustavně brojí.

Podle paragrafu 498 italského trestního zákoníku je ale nošení italských uniforem či odznaků někým, komu to nepřísluší, nezákonné. Tomu, kdo tak učiní, hrozí pokuta od 154 do 929 eur (od zhruba 4000 do bezmála 24 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám