Hlavní obsah

V Portugalsku se srazily vlaky, dva mrtví a přes 50 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coimbra
Aktualizováno

Vážná železniční nehoda se stala v pátek odpoledne v na západě Portugalska. Nedaleko města Coimbra narazil rychlík Alfa Pendular do vozu údržby a částečně vykolejil. Nejméně dva lidé zemřeli, třicet sedm se podle posledních informací zranilo. Sedm z nich je ve vážném stavu v nemocnici, napsala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na místě zasahuje velké množství záchranek a hasičských jednotek, které se snaží vyprostit zraněné. Není jasné, proč byl vůz údržby na kolejích. Trasa je dvoukolejná a vlak mířil na sever země.

Očití svědci nehody vypověděli, že ve vlaku vypukla velká panika. Podle portugalských médií se vysokorychlostní vlak s 212 pasažéry během cesty mezi Lisabonem a Bragou střetl s údržbovým vozidlem a vykolejil.

Na místě nehody bylo nasazeno více než 160 hasičů a záchranářů, kteří vyprošťovali cestující uvězněné v poškozených vagónech. Zasahovaly i dva vrtulníky.

„Ale tam stojí vlak!” Tragickou srážku v Českém Brodě zachytila kamera strážníků

Krimi

Podle starosty města Soure, kde se nehoda stala, jsou oběti havárie dělníci, kteří pracovali na kolejích. Mezi sedmi těžce zraněnými je strojvůdce vykolejené soupravy.

Vysokorychlostní vlak Alfa Pendular je nejrychlejším železničním spojem v Portugalsku, může jet rychlostí až 220 kilometrů v hodině.

Reklama

Výběr článků

Načítám