Hlavní obsah

Rusové s ukrajinskou armádou svádí o Lysyčansk urputné boje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Urputné boje se svádějí o město Lysyčansk. Ruské síly i ukrajinská armáda se pokoušejí získat kontrolu nad komunikacemi důležitými pro zásobování města. Ruští vojáci jsou již na jižním okraji města. Lysyčansk je pod neustálou dělostřeleckou a minometnou palbou, píše server týdeníku Focus. Zástupci proruských separatistů hlásí boje v centru města.

Foto: AP

Letecké snímky nákupního centra v Kremenčuku zasaženého ruskou raketou.

Článek

Odborníci institutu předpokládají, že když ruské síly dokončí obklíčení Lysyčansku, pak ukrajinské síly město opustí a ustoupí do obhajitelnějších pozic.

Americký institut pro studium války upozorňuje, že další kroky Ruska na Donbasu budou záviset na schopnosti převést jednotky využívané v boji o Severodoněck do zbývajících částí ofenzívy. Rozhodujícím faktorem bude schopnost překročit řeku Severní Doněc, protože všechny mosty byly zničeny.

Ruská armáda poblíž hranic s Ukrajinou nasazuje výkonné raketomety MLRS Grad, tvrdí ukrajinský generální štáb. Podle něj je to záměr, výkonné raketomety jsou nasazeny na provádění soustředěné palby a likvidaci palebných prostředků a bojové techniky v Sumském regionu.

Vedení ukrajinské armády upozorňuje také na setkání branců v Bělorusku v Homelské oblasti, které se koná od 28. června do 16. července. „Hrozba leteckých a raketových úderů z území Běloruské republiky na objekty na území Ukrajiny trvá,“ tvrdí Kyjev.

Reklama

Výběr článků

Načítám