Hlavní obsah

Ruské obchody jsou stále plné evropského piva. K mání je i Kozel nebo Krušovice

V regálech ruských obchodů je i přes západní embargo stále k mání pivo věhlasných evropských značek Heineken či Carlsberg, ale také český Velkopopovický Kozel. Upozornila na to agentura Reuters a ukázala záběry plných regálů pořízené ve středu v několika moskevských obchodech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V regálech ruských obchodů stále zůstávají zahraniční piva, včetně Kozla nebo KrušovicVideo: Reuters

 
Článek

Evropské pivo včetně českého Kozla, které patří japonskému Asahi, nebo Krušovic (patří Heinekenu), je podle agentury Reuters v Rusku několik měsíců po oznámení zastavení výroby a dovozu předními pivovary stále k mání.

Důvodem je zřejmě především to, že zůstalo na skladech. Data výroby na plechovkách ale dokazují, že v některých případech výroba evropského piva pro ruský trh pokračovala i po oznámeném stažení z trhu.

Reportéři Reuters v regálech objevili piva Heineken, která byla podle informací na obalu stáčena 23. března v Petrohradu, a Carlsberg, který byl plechovkovaný dokonce až 29. dubna v Tule.

Rychlé rozhodnutí, pomalá realizace

Carlsberg i Heineken přitom oznámily zastavení výroby a zásobování ruského trhu svorně 9. března. O dva dny později se k podobnému kroku odhodlala další velká pivovarnická firma AB InBev, která Rusko zásobovala ve spolupráci s tureckou společností Anadolu Efes.

Ta v Rusku prodávala mimo jiné pivo značky Bud. Také to je ale v ruských regálech stále k dispozici. Na některých jeho plechovkách je vyznačeno, že byly vyrobeny v červnu v Uljanovsku na řece Volze.

Carlsberg pokračující produkci po oznámeném ukončení vysvětlil „omezenou výrobou kvůli použití již nakoupených surovin a uspokojení smluvních závazků“.

Reklama

Výběr článků

Načítám