Hlavní obsah

Rozzuřený býk ve Španělsku přeskočil zábrany. Zranil celkem 19 lidí

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první zářijovou neděli asi ještě dlouho nezapomenou lidé ve španělském městě Vidreres. Během večerních býčích zápasů totiž jeden z býků přeskočil zábrany, skočil mezi diváky a následně utekl na nedaleké parkoviště. Než jej policisté zastřelili, zranil celkem 19 osob, několik z nich vážně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na býčích zápasech ve Španělsku skočilo zvíře mezi divákyVideo: AP

 
Článek

Rozzuřený býk přeskočil celkem dvě ochranné bariéry. Přímo v publiku zranil poměrně překvapivě pouze jednoho diváka. Záběry pořízené na místě ukazují, že zatímco mnozí s křikem utíkali ve snaze zachránit se před zuřícím zvířetem, jiní se jen schoulili a doufali, že je zvíře nenapadne.

Býk velmi rychle stadion opustil a vydal se na přilehlé parkoviště. Podle místních úřadů bylo zraněno celkem 19 osob, než zvíře místní policisté zlikvidovali.

Jeden člověk v kritickém stavu

Dva nejvážněji zranění lidé byli odvezeni do gironské nemocnice Josepa Truety, další dva zranění putovali do nedaleké nemocnice Santa Caterina. Jeden ze zraněných je podle místních úřadů v kritickém stavu.

Tamější radnice ve svém prohlášení uvedla, že nedělního incidentu lituje a místní policie již spustila vyšetřování. Těm, kteří byli následkem řádění býka zraněni, popřála rychlé zotavení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám