Hlavní obsah

Rozsáhlý požár ohrožuje černohorské letovisko Budva

PODGORICA

Oblíbené černohorské přímořské letovisko Budva potýká s rozsáhlým požárem, který od čtvrtka ohrožuje i hotely na pobřeží Jaderského moře. Podle místních médií proto museli být turisté z některých ubytovacích zařízení evakuováni. Při likvidaci požáru byla nasazena i hasící letadla z Itálie a Srbska, informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Budva je oblíbeným letoviskem na pobřeží Jadranu.

Článek

Plameny se v oblíbeném turistickém letovisku, jednom z největších v Černé Hoře, dostaly až k plážím. Porost hoří i u známé pláže Jaz, kde chce 25. září během svého světového turné vystoupit zpěvačka Madonna. Podle starosty Budvy Rajka Kuljačiho není vyloučeno, že požár někdo založil záměrně.

Černá Hora se stává stále oblíbenějším cílem i mezi českými turisty. Loni do tohoto nejmladšího všeobecně uznaného státu v Evropě zavítalo 33 000 Čechů, což je o 20 procent více než předloni. Jde o největší nárůst mezi všemi zeměmi, kam Češi jezdí. Ve srovnání s nejoblíbenějším Chorvatskem je to však stále pouhý zlomek. Do Chorvatska každoročně zavítá dle odhadů úřadů až 900 000 Čechů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám